top of page

Samuray YengeçleriEvrimsel Bakış (Astrolojik)

Güncelleme tarihi: 20 Eki 2021



Heikegani, Japon efsanelerine konu olmuş, kabuğu Samuray yüzüne benzeyen, ilginç mi ilginç bir yengeç türüdür.


Yıl M.S. 1185 ...

Japon tahtında 7 yaşında bir çocuk oturuyor, Antoku. Heike samuraylarının kabul ettikleri lider. Aslına bakılırsa arkada ananene tarafından yönetilen bir klan.


O zamanlar seçim, oy kullanma, kampanyalar yok.

Savaşılacak, kan dökülecek, yok edilecek ki sonradan başına bela olmasın.


Oldukça kalabalık olan Genji Samurayları ise büyük bir tutkuyla kendi içlerinden bir liderle tahtta söz sahibi olmak istiyor. Sayıca az olan Heike Samuraylarını hezimete uğratır. Taht elden gitmiştir.


Söylenen odur ki; anneanne küçük Antoku ile denize açılır. Heike Samurayları ile suya kendilerini bırakırlar. Dibe battıkça onurlu bir şekilde gitmenin verdiği haz ile göç ederler.


Japon efsanesine göre; Heikegani yengeçleri, savaşçıların bedenleriyle beslenirken, Heike samuraylarının ruhlarına bürünürler.


Bu yengeçte reenkarnasyona uğramış Heike samurayları, kabuklarına kızgın bir samuray maskesi takarken klanlarına bağlılıklarını gösterir. Heike'nin hikayesi ile ölümsüzleştirilen Dan-no-ura savaşı, bir çocuk imparatorun ölümüyle sonuçlanan ve Japonya tarihinde ilk shogunluğu (askeri diktatörlük) kuran çok önemli bir savaştı.


Peki bu yengeçlerin kabuklarının samuray siluetine bürünmesinin ardında ne olabilirdi?


Carl Sagan'ın Yapay Seçim Teorisi:


Carl Sagan, 1952’de Heikegani yengeç kabuğunun garip yüz benzeri özelliklerini açıklamak için bir teori ortaya atmış:


'' Yapay seçim ''


Japonya’daki balıkçılar, boğulan Heike Samuraylarına olan saygıdan dolayı, kabukları samuray yüzüne benzeyen yengeçleri geri atarlar. Bu, Heikegani'nin DNA'sını samuray benzeri yüzlerle korurken, benzemeyenlerinkinin de genetik yapısını değiştirir.



Heikegani yengeci, efsanelere saygının yanı sıra seçimin gücüne ilişkin bilimsel araştırmalara ilham vermiştir. Birçoğu yengecin kabuğundaki kızgın samuray yüzünün sadece *Pareidolia'nın psikolojik fenomeninin bir sonucu olduğuna inanırken, diğerleri kızgın yüzlerin yeniden doğan ve hala bir şekilde onları izleyen Heike Samuray savaşçıları olduğuna inanıyormuş.


*(Pareidolia: Psikolojide, beynin bir dizi rastgele şekillere veya seslere anlam yükleme durumu)


Bu yengeçlerin diğer bütün fiziksel ve biyolojik özellikleri gibi sırtlarındaki yüz şekli de genlerle yengeçlerin atalarından şimdiye kadar nakledilmiştir. Bu yengeçlerin, ilk yakalanan atasının sırtındaki ifade, büyük ihtimalle daha az insan yüzüne benziyordu. O savaştan çok önce o bölgede yaşayan insanlar bu sırtlarında insan yüzü olan yengeçleri de diğer yengeçleri yedikleri gibi yiyordu. Ama o savaştan sonra balıkçılar sırtında samuray ifadesi olan yengeçleri okyanusa geri atmaya başladılar. Geri atılan yengeçler ise insan türünün kendi eliyle yaptığı yapay seçilimin bir zinciri olmaya başladı. İşte bu sebepten Heike Yengeçleri kendi genlerini daha fazla aktarma şansı buldu ve sırtlarındaki şekil de netleşti ve bu türün en belirleyici karakteristik özelliği olmaya başladı.


Samuray görüntüsü büyük bir yaşam güvencesine dönüşmüştü.


İşte bu tarihi olay 24 Nisan 1185, Japonya'nın İmparatorlar ve aristokratlar yerine savaşçılar ve Shogunlar tarafından yönetildiği yedi yüzyılın başlangıcını işaret etti.


Peki biz bu tarihi baz alarak, astrolojik bir bakış açısını da katmak için, günün transit haritasını açsak neler buluruz?



Harita Lordu: Satürn, Başak Burcu'nda.

Manevi duyguları, mükemmeliyetçi yapısı ile ölümüne bağlılık ve hizmetkarlık, kurallar tabular çerçevesinde olayları şekillendirme.


*** Satürn (Başak) ile Güneş ve Kuzey Düğüm (KAD-Boğa) 120'lik açısı;

İmparatorun gideceği yolda koşulsuz destek. Oluşturduğu konfor alanından ölümüne vazgeçememe. Neptün (Poseidon-Kova), 90 derecelik (kare) kriz açısı atarken, Güneş ve (Kuzey Ay Düğümü) KAD'a, Satürn'e 150 derecelik açı atarak, ani koşul değişimine yol açıyor.


Satürn (Başak) ile Uranüs, Merkür (Boğa) 120'lik açısı;

Lider tarafından verilmiş ani kararın (emrin) sorgulanmadan kolay bir şekilde uygulanması.


Satürn (Başak) ile Chiron, Mars (Balık) 180'lik açısı;

Savaşarak yara alma ve güç karşısında zorunlu olarak kollektife çalışma. Yenilgi kaçınılmaz.


*** Pluton (Yengeç) ile Mars (Balık) ve Güney Düğüm (GAD-Akrep) 120'lik açısı;

Kendini yeniden yaratmak, dönüşmek, mutasyon, kalıtım. Savaşta kurban olarak kitlesel hareket. ''Büyük Su Üçgeni'ne (trinesi)'' de dikkat çekerim.


*** Jüpiter (Aslan) ile Neptün (Kova) 180'lik açısı;

Burada Jüpiter, Güneşe de 90'lık açı attığından, liderin yaşadığı sıkıntı ile savaşçıları (samuray) ile birlikte kitlesel etkilerle mistik olayların büyütülmesi.


*** Mars (Balık) ile Ceres (Başak) tam partil 180'lik açısı;

Kurban bilinci ile mücadele karşısında ava giderken av olma. (Ah saati yaklaşık bilsek ASC ve evleri de oturturduk ama...)


Ben, iç sesim ve kendim her zaman olduğu gibi, vaka sonrası tartışıyoruz :

Ben: Yükselen

İç sesim: Ay burcu

Kendim: Güneş burcu

******

Ben: Bence efsaneler, gerçek hikayelere dayanır. Yaşananların, düşüncelerin, duyguların DNA'yı değiştirdiği üzerine bir çok bilimsel araştırma var.

Kendim: Yok canım... Bu yengeçlerin zahmete girmeye değmeyecek kadar küçücük bir eti var. Belki de lezzetsiz ve yavanın teki.

Ben: Kabuktaki samuray yüzü, zaten ''bana sakın dokunma, ben sert acımasız bir savaşçıyım'' diyor.

İç sesim: Bu bir yapay seçim, insan eliyle yapılan, bir bakıma doğanın dengesi üzerinde kumar oynanan bir olay gerçekleşmiş.

Ben: Bu iki ayaklı primatların (homo sapienslerin), doğada başkaları adına ''yaşama veya yok olma'' hakkının kararını verirken; hiç düşündün mü, acaba sen hangi yengeçsin ?


Tarihde yaşanmış önemli olayları, efsaneleştirerek kalıcı ve öğretici hale getirmek, en güzel yöntem bence diyerek, ''katil uşak'' der ve kaçarım .



Yazar: Pınar Özdemir



Deneysel Astroloji Akademi

Kurucu

KENAN YASİN BÖLÜKBAŞI

ASA Dip. ISAR Cap. mAPAI, OPA Member




Danışmanlık için:

Whatsapp: +90 0533 816 56 88



Son Yazılar

Whatsapp-Icon.png
bottom of page